Boeken

 
 

 

 


Wist je,dat er een site bestaat,waar je boeken kunt bestellen uit je jeugd...maar waar jij ook je oude boeken kunt verkopen.

De site heet : 

http://www.boekwinkeltjes.nl/ < ---Klik

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.
Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken... . Ook een prachtig boek van haar : 

 

Meeslepende roman,over de verstrekkende gevolgen van een
ontregelde jeugd.

Esther Verhoef is een schrijfster van o.a. psychologische thrillers.
En nu dus ook een roman.
Op een direkte manier weet ze je mee te voeren in ieder verhaal.

http://www.estherverhoef.nl/ <---KLIK


Van Rendez - Vous is een speelfilm gemaakt.

 

 

Voor haar nieuwste boeken kun je kijken op haar site. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Een schitterend boek van Tatiana de Rosnay.

Haar naam was Sarah


Haar naam was Sarah is een ontroerende roman die geen lezer onberoerd zal laten.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Een ontroerend verhaal over een van de zwartste bladzijden
van de Franse moderne geschiedenis,de razzia in 1942,uitgevoerd door de Fransen.
In dit verhaal komt dit gebeuren erg dichtbij,omdat je er door middel van de persoon Sarah,bij betrokken raakt.
Er is ook een film gemaakt,naar aanleiding van dit boek.

Ook is er de film :La Rafle
.
Dat eveneens vertelt over deze wandaad van de Fransen,
in het jaar 1942.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

Boek van Willem Nijholt

 

 

Hella S. Haasse (1918) en Willem Nijholt (1934) hebben met elkaar gemeen dat ze geboren werden op Java en hun jeugd doorbrachten in Nederlands-Indie. Hella vertrok in 1938 naar Nederland om te studeren, Willem maakte in Indie de oorlog mee. Hij belandde in een Japans interneringskamp en kwam pas in december 1945 vrij. Hun leven lang delen ze hun liefde voor hun geboorteland. Enkele jaren geleden is Willem Nijholt begonnen zijn herinneringen op te schrijven in brieven aan Hella S. Haasse. Hij schrijft niet alleen over het paradijselijke Indie en zijn aangrijpende kampervaringen, maar ook over zijn bewogen toneelleven en zijn liefdes. In de talloze verhalen die Willem Nijholt haar vertelt, bewondert hij en maakt hij zich boos " met bonzend hart ".

Een boek,over een veelbewogen leven.

Op de omslag : Willem met zijn vader.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Indrukwekkende roman geschreven door Jenna Blum.

Inhoud :

Is alles geoorloofd in oorlogstijd ? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna's dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi-officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt erin om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen. Het familieportret is een gepassioneerd maar gedoemd liefdesverhaal en een indringend portret van een moederdochterrelatie, dat de lezer nog lang zal bijblijven.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Schitterend boek

Geschreven door Herbjørg Wassmo 

 

De twaalfjarige Tora woont met haar moeder in een Noors vissersdorpje.
De oorlog is allang voorbij,maar voor de kleine gemeenschap blijft het meisje
een " moffenkind " .
Thuis wordt zij,als haar moeder nachtdienst heeft,door haar stiefvader
seksueel misbruikt.Tora,beladen met schuldgevoelens,zwijgt en verliest alle
contact met haar omgeving.
Tot de resolute tante Rakel openlijk partij kiest voor het meisje en haar moeder.

 

 

De boeken van deze schrijfster zijn wereldwijd vertaald en zijn tot ver buiten
Scandinavië bestsellers.
Ze verstaat de kunst om compleet in de huid van haar personages te kruipen.
Zo ook met deze trilogie.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Ook al zo'n juweeltje.

 

 

Door A.F.TH.van  der Heijden

 

 

DE HELLEVEEG vertelt over tante Tiny, die de vaste Van der Heijdenlezer zich zal herinneren uit DE GEVARENDRIEHOEK. Haar schoonmaakwoede leverde haar de bijnaam ‘Tientje Poets’ op. Maar behalve met smetvrees is ze ook behept met een dwangmatig scherpe tong.
Met zijn majestueuze beheersing van de stof voert Van der Heijden ons zijn even vertrouwde als tintelfrisse universum binnen. De helleveeg is een ongelofelijk levendige en humoristische roman.

Het verhaal speelt zich vooral in Eindhoven af,jaren vijftig/zestig.Met humor en ook vlijmscherp, schetst van der Heijden het verhaal over deze tante Tiny,die wat er ooit vroeger met haar gebeurd is,haar gemaakt heeft wie ze was.

Het boek is het vijfde deel uit de cyclus DE TANDELOZE TIJD maar kan ook heel goed los gelezen worden.

Er is ook een schitterende film van dit boek gemaakt,met verschillende opnames in de buurt waar ik grotendeels ben opgegroeid.

Hanna Hoekstra die de rol van tante Tiny speelt,heeft de Gouden Kalf ( 2016 ) zeer verdiend gewonnen voor de rol in deze film.

Trailer :

https://www.youtube.com/watch?v=7FysEWgkl2A <---KLIK

 

 

Muziek door Kovacs in deze film :

https://www.youtube.com/watch?v=3M2UB1aWwns <---KLIK

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Voor haar heb ik haar kinderboek " Rara dat ben ik " geïllustreerd.

 

Mooi boek van Marja Visscher

 

 

 

 

 

 

De literair - historische roman  Tussen rang en stand  van Marja Visscher is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft. Zij verlaat het Lange Voorhout in 's-Gravenhage om naar de Hoeksche Waard te gaan, waar haar familie een buitenverblijf heeft. Onder haar leiding wordt het verwaarloosde Hof van Assendelft gerestaureerd. Sara voelt zich er thuis, weg van de decadentie. Als ze de getrouwde tuinman Dirk van der Pligt ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Een liefde die niet kan bestaan maar ondanks alles toch bestaat.
Het statige Hof van Assendelft is tegenwoordig als Museum Hoeksche Waard toegankelijk voor bezoekers. De voelbare historie van die plek inspireerde Marja Visscher om in het levensverhaal van Sara Louisa du Faget van Assendelft (1717-1807) te duiken.

Paperback - 239 pagina's.

 

 

Nog een boek van Marja

 

 

Verloren tijd

 

 

De artistieke Driek droomt ervan om schilder te worden. Hij is de jongste van drie broers die geen van allen de boerderij van hun vader zullen voortzetten. Als hij een ongeval krijgt en door een kunstenaar wordt opgenomen in zijn gezin om daar te herstellen, valt Drieks oog op hun dochter, de leuke, vrolijke Elsje. De twee trekken veel met elkaar op en Elsje beschouwt hem als de broer die ze nooit heeft gehad. Het is maar goed ook dat ze niet méér in hem ziet, want Driek heeft een ontluikende relatie met dorpsgenoot Janna. Die vertrouwt de omgang tussen Driek en Elsje echter voor geen cent.


Verloren tijd van Marja Visscher is een historische streekroman en het eerste deel van een trilogie: Tussen stad en streek

 

 

Hardcover -  215 pagina's.

 

Boek van Marja Visscher

 

 

Tot de maan en weer terug

 

 

Het tweede deel van de trilogie.

Tot de maan en weer terug is het tweede deel in een historische streekromantrilogie van Marja Visscher. Terwijl Driek druk bezig is om zijn eigen bedrijf op te bouwen, verlangen hij en zijn vrouw Janna naar een kindje. Janna wordt zwanger en bijna tot het eind verloopt de zwangerschap voorspoedig. Maar dan voelt ze ineens geen leven meer. Ze wordt overmand door angst en verdriet, dat ze met Driek niet kan delen. Hij zwijgt en zwelgt in zijn verdriet, terwijl hij wél zijn hart uitstort bij zijn goede vriendin Elsje. Marja Visscher schreef met Tot de maan en weer terug een aangrijpend en bijzonder menselijk verhaal.

Hardcover 224 pagina's

 

Nog een boek van Marja

 

Elke dag is anders

 

Het derde deel van de trilogie

Driek en Janna zijn in ‘Elke dag is anders’ van Marja Visscher trots dat hun zoons goed zijn terechtgekomen. Pieter is eigenaar van een boerderij en Anton heeft een vioolbouwatelier. Als Geertje, een van de leden van Antons strijkkwartet, hoort dat zijn tweelingbroer een boerderij heeft, zoekt ze hem op. Ze vertelt hem dat ze op zijn bedrijf wil werken. Al snel vormen ze een team in het bestieren van de boerderij. Maar daar gebeuren rare dingen. ‘Elke dag is anders’ is het afsluitende deel in een trilogie van Marja Visscher, na ‘Verloren tijd’ en ‘Tot de maan en weer terug’.

Hardcover 216 pagina's

 

Nog een boek van Marja

 

'De wolkenkijker' van Marja Visscher gaat over Sara Hoevenaar, de echtgenote van Frans Naerebout. Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland. Het is tweehonderd jaar geleden dat hij overleed en nog altijd is bij koninklijk besluit bepaald dat minstens één vaartuig van het Nederlandse loodswezen de naam Frans Naerebout zal dragen. Verder is er een standbeeld voor hem geplaatst op de boulevard van Vlissingen, ligt hij begraven in de grote kerk van Goes en komt zijn naam voor in het Zeeuwse volkslied. Maar hoe zag zijn leven eruit? Marja Visscher belicht dat aan de hand van zijn echtgenote Sara Hoevenaar. Deze historische roman neemt je mee naar het Vlissingen van de achttiende eeuw.

De moeder van Marja was de laatste Naerebout.

 

 

Paperback  256 pagina's

 

 

Voor al haar  nieuwe boeken kun je voortaan even kijken op haar Site :

 

 

 Site Marja Visscher <--- KLIK

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Boek van Jussi Adler - Olsen

uit de serie Q

speelt in Denemarken

 

Dossier 64

 

Zeer spannend boek


Terwijl Carl Mørck persoonlijke problemen ervaart met betrekking tot een moordzaak, zorgt een geweldpleging in Kopenhagen ervoor dat zijn koppige assistente Rose gaat graven in de dossiers van de prostituee Rita Nielsen, een map uit een stapel van in de ijskast gezette zaken in de kelder van het hoofdbureau van de politie. Wanneer Carl en Assad worden gedwongen de zaak op zich te nemen, komen verdachte aanwijzingen boven water die leiden naar een geïsoleerd eiland waarnaartoe de regering vroeger vrouwen van lichte zeden deporteerde en aan hun lot overliet. Voor sommigen betekende dit eindeloos machtsmisbruik, voor anderen was het de hel op aarde. Al snel zijn Carl en zijn collega's weer betrokken in een actievol drama.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 

Indrukwekkend boek geschreven door Roxane van Iperen.

 

 't  Hooge Nest

 

Inhoud :

 

Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad.

'Wanneer er gevochten moet worden, moet er maar gevochten worden. Je kunt jezelf niet ontrouw worden. Je kunt jezelf ook niets wijsmaken. We stonden ervoor. We hebben gedaan wat we moesten doen, wat we konden doen. Niet meer en niet minder.' Janny Brandes-Brilleslijper.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Spoedig zal het huis onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van nsb-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank.
't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

 

 

Haar site :

 

 

Roxane van Iperen   <---KLIK

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~